۱۰۶ بازدید
حاضران: رضا داوری اردکانی، محمد دهقانی، موسی غنینژاد، داود فیرحی، مصطفی محققداماد، حمیرا مشیرزاده، حسین معصومیهمدانی، علی میرزایی و عزتالله فولادوند
محل برگزاری
خانه اندیشمندان علوم انسانی
تهران، خیابان استاد نجات اللهی (ویلا) جنوبی، تقاطع خیابان ورشو، خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن فردوسی
جزئیات
تاریخ:سه شنبه، ۲ خرداد ۱۳۹۶
زمان:۱۵:۰۰ الی ۱۹:۰۰
هزینه: رایگان
انتشارات مینوی خرد و انجمن علوم سیاسی ایران نشست «در جست و جوی خرد و آزادی، ارجنامه استاد عزتالله فولادوند» را برگزار میکند.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست «در جست و جوی خرد و آزادی، ارجنامه استاد عزتالله فولادوند» به همت انتشارات مینوی خرد و انجمن علوم سیاسی ایران با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی و دبیرخانه جشنواره فارابی برگزار میشود.
این نشست با حضور رضا داوری اردکانی، محمد دهقانی، موسی غنینژاد، داود فیرحی، مصطفی محققداماد، حمیرا مشیرزاده، حسین معصومیهمدانی، علی میرزایی و عزتالله فولادوند سهشنبه دوم خرداد ساعت ۱۵ تا ۱۹ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی واقع در خیابان استاد نجاتاللهی نبش خیابان ورشو برپا خواهد شد.
مترجمان شاید ندانند که با کار خود، یعنی ترجمۀ آثاری از زبان و فرهنگی دیگر، چه تأثیر ژرفی بر مردم میگذارند. برای اثبات سخنم لازم نیست به سراغ گذشتههای دور بروم و مثلاً از ترجمههای عربی ابن مقفع از متون کهن پهلوی سخن بگویم یا از ترجمۀ فارسی دولتمردان سامانی از تاریخ و تفسیر طبری یاد کنم یا ترجمۀ فارسی و فاخر داراشکوه، شاهزادۀ هندی، را از اوپانیشادها شاهد بیاورم. کافی است به همین تاریخ معاصر ایران نظری بیندازیم و ببینیم که ترجمه چه سهم شگرفی در تحولات اجتماعی و ادبی و علمیما داشته است. یکی از مهمترین تحولاتی که از طریق ترجمه به جامعۀ ایران راه یافت این بود که شاخههای گوناگون فلسفۀ غرب در ادوار مختلف آن برای نخستین بار از زبانهای اروپایی به فارسی درآمد و نگرش بخش قابل توجهی از متفکران ایرانی را تغییر داد.