نشست «در جست و جوی خرد و آزادی، ارج‌نامه استاد عزت‌الله فولادوند»

۱۰۶ بازدید

حاضران: رضا داوری اردکانی، محمد دهقانی، موسی غنی‌نژاد، داود فیرحی، مصطفی محقق‌داماد، حمیرا مشیرزاده، حسین معصومی‌همدانی، علی میرزایی و عزت‌الله فولادوند

محل برگزاری

خانه اندیشمندان علوم انسانی

تهران، خیابان استاد نجات اللهی (ویلا) جنوبی، تقاطع خیابان ورشو، خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن فردوسی

جزئیات

تاریخ:سه شنبه، ۲ خرداد ۱۳۹۶

زمان:۱۵:۰۰ الی ۱۹:۰۰

هزینه: رایگان

وضعیت رویداد: گذشته

نوع رویداد: نشست (میزگرد)

انتشارات مینوی خرد و انجمن علوم سیاسی ایران نشست «در جست و جوی خرد و آزادی، ارج‌نامه استاد عزت‌الله فولادوند» را برگزار می‌کند.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست «در جست و جوی خرد و آزادی، ارجنامه استاد عزت‌الله فولادوند» به همت انتشارات مینوی خرد و انجمن علوم سیاسی ایران با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی و دبیرخانه جشنواره فارابی برگزار می‌شود.
این نشست با حضور رضا داوری اردکانی، محمد دهقانی، موسی غنی‌نژاد، داود فیرحی، مصطفی محقق‌داماد، حمیرا مشیرزاده، حسین معصومی‌همدانی، علی میرزایی و عزت‌الله فولادوند سه‌شنبه دوم خرداد ساعت ۱۵ تا ۱۹ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی واقع در خیابان استاد نجات‌اللهی نبش خیابان ورشو برپا خواهد شد.

عزت‌الله فولادوند و جامعۀ باز و دو خرداد

مترجمان شاید ندانند که با کار خود، یعنی ترجمۀ آثاری از زبان و فرهنگی دیگر، چه تأثیر ژرفی بر مردم می‌گذارند. برای اثبات سخنم لازم نیست به سراغ گذشته­‌های دور بروم و مثلاً از ترجمه‌­های عربی ابن مقفع از متون کهن پهلوی سخن بگویم یا از ترجمۀ فارسی دولتمردان سامانی از تاریخ و تفسیر طبری یاد کنم یا ترجمۀ فارسی و فاخر داراشکوه، شاهزادۀ هندی، را از اوپانیشادها شاهد بیاورم. کافی است به همین تاریخ معاصر ایران نظری بیندازیم و ببینیم که ترجمه چه سهم شگرفی در تحولات اجتماعی و ادبی و علمی‌ما داشته است. یکی از مهم­ترین تحولاتی که از طریق ترجمه به جامعۀ ایران راه یافت این بود که شاخه‌­های گوناگون فلسفۀ غرب در ادوار مختلف آن برای نخستین بار از زبان­های اروپایی به فارسی درآمد و نگرش بخش قابل توجهی از متفکران ایرانی را تغییر داد.

مشاهده‌ و دانلود متن سخنرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *