چین و ژاپن

۲۷۲ بازدید

از مجموعه: آثار نیکوس کازانتزاکیس

موضوع: سفرنامه،
مشخصاتمعرفی کوتاه

نویسنده: ن‍ی‍ک‍وس‌ ک‍ازان‍ت‍زاک‍ی‍س‌ (Nikos kazantzakis)

ناشر: نشر نی

نوع جلد: گالینگور

قطع کتاب: رقعی

چاپ اول: ۱۳۷۹، آتیه

چاپ دوم: ۱۳۹۶

تعداد صفحات: ۳۸۲

شابک: ۹۷۸-۹۶۴-۱۸۵-۴۰۲-۹

قیمت: ۴۶۰,۰۰۰ ریال

سفرنامه‌های کازانتزاکیس سهمی‌بزرگ در گسترش ادبیات نوین داشته است. او در سفرنامه نویسی روشی جدید بنا نهاد، که ضمن حکایت ادبی سفر، همه چیز را، از توصیف مناظر گرفته تا مقاله ای فلسفی درباره اندیشمندان بزرگ یک سرزمین، بیان می‌کند. این نوع نوشته ادبی امروز در یونان سخت رواج یافته است. بسیاری از نویسندگان پیشرو معاصر یونانی آن را به شکلی موفق و با قاعده رواج داده اند، اما هیچ یک از عمق و زیبایی سلسله سفرنامه‌های کازانتزاکیس فراتر نرفته اند. این سفرنامه‌ها بسیار پیش تر از آن که نخستین رمانش منتشر شود او را نزد عموم یونانیان مشهور کرد. تراژدی‌ها، اودیسه اش، و منجیان خدا هرگز خوانندگان یونانی را جذب نکرد، اما سفرنامه‌هایش با توصیف‌های هیجان انگیز، معرفی دقیق اشخاص، جاها و ماجراها، افکار عمیق و موجز، و سخنان کوتاه فراموش نشدنی، آنان را افسون می‌کرد. این کتاب‌ها از صمیمیت نویسنده تراویده است: کوشش او برای فهم مردمی‌که با آنها برخورد می‌کرد و سعی در یافتن ریشه و گستره الگوهای رفتار و روش زندگیشان از ظریق دنبال کردن تاریخشان تا آنجا که دانش او اجازه می‌داد.
در سفرهایش، همچنین می‌کوشید تا آن رشته نادیدنی را بیاید که بشریت را صرف نظر از ملیت، دولت، مذهب و تمدن با هم پیوند می‌داد. چنان که می‌گفت: «یکی از بزرگترین لذتهای ذهن آدمی‌این است که به دو بینش متضاد گوش دهد و ارزش نسبی هر یک از دو بینش مخالف را بشناسد و بکوشد تا از این اندیشه‌های خصمانه و متعصب، پدیده ای کامل خلق کند.»

مقبول ترین سفرنامه‌هایش در یونان، «مسافرت: ژاپن، چین» بوده است، که نخستین بار در سال ۱۹۳۸ منتشر شد که شامل دریافت‌های اوست از خاور دور در سال ۱۹۳۵ (۲۲ فوریه-۶ می). برخی از توصیفت زیبای این کتاب با اندک تغییری به «باغ صخره‌ها» منتقل شد، رمانی به فرانسه که در سال ۱۹۳۷ نوشت. در چاپ چهارم چین و ژاپن در ۱۹۵۸، بخش دومی‌به کتاب اضافه شد شامل آخرین نوشته‌های کازانتزاکیس، یادداشتهایش درباره کتابی که قصد داشت تحت عنوان «بیست سال بعد» درباره چین بنویسد. این یادداشتها مفصلا توسط همسرش حاشیه نویسی شده که او را در این سفر همراهی کرد و تمام اطلاعات زمینه ای را درباره این آخرین سفر او به خاور دور در ۱۹۵۷ به ما داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *